Hétfő, 2022-07-04, 9:52 PM
Üdvözöllek Vendég

Regisztráció
Belépés
ePhoto Bay Free Image Hosting

Gyakorlati tippek


Kaptam néhány kérdést Csillától, akinek elküldtem emailben a válaszaimat, de úgy gondolom, hogy a téma iránt érdeklődőkkel itt is meg kell osztanom az információkat.

Kérdés:

Regisztraltam erre az oldalra( http://99designs.com). Sajnos az angoltudasom gyenge. A kerdesem az lenne, hogy ahol kernek valamit, hogy elkeszitsd mi alapjan keszitsem el, csak aszerint, hogy mit ir a cimben vagy valahol van leiras is?

Válaszok:

A következőket javaslom:

1. Telepítsd fel a Google Chrome programot, és ezen keresztül nyisd meg a 99Designs oldalt. A Chrome ugyanis lefordítja a teljes honlapot, ami nagy segítségedre lehet a munka során. Másik megoldás, hogy a Google fordító segítségével fordítod le az oldal szövegét.


2. A profilodat töltsd ki, és állítsd be, hogy mely kategóriákban szeretnél értesítést kapni az induló projektekről. Ha nem kérsz értesítést, akkor a Browse gomb segítségével eljutsz a projekt oldalra, ahol szűréssel kiválaszthatod, hogy banner, vagy logótervezésben szeretnél részt venni.

3. Ha megtaláltad a megfelelő projektet, jelöld meg, hogy szeretnél-e értesítést kapni a hozzászólásokról, vagy változásokról. Kattints a Watch gombra annál a projektnél, ami érdekel.

4. A "szem" emblémával jelzett projektek nyilvánosak, és a terveket bárki megnézheti. Az "áthúzott szem" jelűek nyilvánosak, de nem láthatod a terveket, ezért "vak tervezés"-nek is nevezhetjük. Ezen kívül vannak zárt projektek is, ezekre meghívással, vagy Gold ranggal lehet bejutni. Ehhez nagyon profinak kell lenni.


5. A terveket a Design Brief fül alatt (dizájn levél) olvashatod el. Ebben minden fontos feltétel, kívánság szerepel. Célszerű, ha a levelet egy Word dokumentumban elmented angolul és magyarul is. Az angol szöveg jól használható, ha meghatározott szöveget kell használni a tervezés során, a magyar pedig elengedhetetlen a megértéshez. Még így is előfordulhat, hogy a tökéletlen fordítás miatt valamit félreértesz.


6. A projektek néhány nap után - ezt látni lehet a fejlécből - lezárják, és csak azok a tervezők folytathatják, akinek a közreműködésére a megrendelő igényt tart.


7. A magam részéről inkább banner készítésben veszek részt, de a logókészítéshez leginkább  Logosmartz Logo Makert, és Adobe Illustratort használok. A profik az Inkscape (ingyenes) és a Corel Draw használatát ajánlják, de ezeket sajnos még nem használom elég biztonsággal.Kérdés:

Meg annyi, hogy a kepeket amiket felhasznalok honnan lehet letolteni es milyen programot hasznalsz logo keszitesere?


Válasz:

Legtöbbször a felhasználható képeket mellékeli a megrendelő. Más esetben nagyon kell figyelni, hogy csak szabadon felhasználható
képeket alkalmazz, mert a jogosulatlan felhasználásnak komoly következményei lehetnek (jogdíj stb.).Vannak olyan oldalak, ahol megveheted a szükséges kép felhasználási jogát, de ez nagyon kockázatos, mert ha nem a te pályázatod nyeri el a pénzjutalmat, akkor veszteséget keletkezhet. Ezért azt szokták csinálni, hogy vízjellel ellátott képeket használnak, és csak akkor veszik meg a vízjel nélküli változatot, ha a pályázatuk nyer.

Javasolt  képletöltős oldalak:


www.shutterstock.com/

www.dreamstime.com/

http://eu.fotolia.com/


Hasznos kreatív dolgokat - vektorokat, képeket, háttereket - tudsz venni az alábbi oldalon:

www.webmaster-deals.comMenü


Közösség
Érdekességek
Statikus bannerek [2]
Győztes munkák 99Designs [3]
Kreatív oldalak [7]
Képek, vektorok [4]
Kreatív partnerprogramok [3]
Partnereim [7]
Sablonok [1]
Honlapkatalógus:
 • Kreatív honlapok
 • Belépés

  Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
  Mentett bejegyzések
  Naptár
  «  Július 2022  »
  HKSzeCsPSzoV
      123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031